לוגו של דע-לי. חזרה לדף הבית
מידע-לי מי אנחנו צרו קשר משחקים לדוגמה מידע לבתי-ספר חדשים כניסה
לרשומים
הרשמה
חינם
מידע למורים
מידע לתלמידים
מידע להורים

מידע למורים

צפו בסרטון הסבר על דע-לי

שאלות ותשובות

באילו נושאי לימוד מתמקדת מערכת דע-לי ולאילו כיתות מיועדים חומרי הלמידה שבה?

בשלב זה מערכת דע-לי מיועדת ללימוד מדעים בחטיבת הביניים - כיתות ז',ח', ט' - ומקיפה את כל הנושאים הכלולים בתכנית הלימודים לכיתות אלה. בנוסף המערכת מציעה משימות אוריינות מדעית - טקסטים ושאלות הבנה וחקר המתייחסות לטקסט. המערכת נמצאת בתנופת פיתוח, ובהמשך יתווספו חומרים ותחומי דעת.

האם מערכת דע-לי מהווה תחליף לשיטת הלימוד הנוכחית?

לא. מערכת דע-לי משתלבת בתכנית הלימודים הקיימת ומספקת כלי עזר למורה ולתלמיד לתרגול ולהעמקה בחומר הנלמד.
הלימוד מתנהל באווירת משחק תוך שימוש בחומרי עזר הקיימים באינטרנט (סרטונים, תמונות, המחשות וכו'). התכנים באתר תואמים באופן מלא לתכנית הלימודים של משרד החינוך ומחולקים לנושאים ולתת־נושאים.

האם המערכת מיועדת לשימוש בכיתה או בבית?

מערכת דע-לי מתאימה מאוד לעבודת בית – כאמצעי לתרגול ולהטמעה של חומר שנלמד בכיתה. ניתן להשתמש במערכת גם כאמצעי עזר בכיתה – הן בכיתה רגילה המצוידת במקרן והן בכיתת מחשבים. כמו כן המערכת יכולה להכין בחנים מתוך מאגר השאלות.

מי יכול להירשם למערכת וכיצד?

כל מורה יכול להירשם למערכת דרך האתר.
מורים אינם חייבים בתשלום. התשלום הוא רק עבור שימוש של התלמידים במערכת. כדי שתלמידים שלכם יוכלו להירשם למערכת ולהשתמש בה עליכם להגדיר כיתות לימוד. כך יוכלו התלמידים לשייך את עצמם למורה המתאימה ולכיתה המתאימה.

האם השימוש במערכת כרוך בתשלום?

מורים יכולים להירשם ולהשתמש במערכת ללא תשלום. לתלמידים תינתן תקופת התנסות חינם. מומלץ להירשם ולהתנסות עם הכיתות שלכם. תשלום (סמלי) עבור שימוש התלמידים (ייגבה רק לאחר שתחליטו שאתם מעוניינים להשתמש במערכת בקביעות.

  • 15 ₪ לתלמיד או
  • 500 ₪ לכיתה של עד 40 תלמידים או
  • 2000 ₪ לשכבה שלמה
(התשלום הנמוך מבין האפשרויות לעיל)

איך משתמשים במערכת?

לאחר כניסה למערכת (כמשתמש רשום) עם שם משתמש וסיסמה תקבלו תפריט מותאם למורה. בתפריט זה תוכלו למצוא גם הסברים וסרטוני הדרכה על אופן תפעול המשחקים והדו"חות, על אופן הגדרת משימות לכיתה וכו'.

כיצד אוכל לראות את השימוש של התלמידים במערכת?

המערכת מציעה למורים מגוון דו"חות המאפשרים לכל מורה לעקוב אחר פעילות התלמידים בכיתתם. המורה יכול/ה לראות מי מהתלמידים שיחק, וכן את תוצאות המשחקים שהתלמידים פרסמו. נוסף על טבלה שמית המסכמת את התוצאות, יקבל/תקבל המורה סטטיסטיקה ברמת הכיתה. סטטיסטיקה זו מפרטת את רמת ההצלחה של הכיתה בכל שאלה מציגה את, פירוט תשובותיהם של התלמידים, את תחומי הקושי ועוד.

יש לכם שאלה נוספת? פנו אלינו באמצעות "צרו קשר" באתר, ונענה לכם בהקדם.

מידע כללי

מערכת דע-לי מיועדת למורים ולתלמידים, והיא מציעה כלי עזר ללימוד מדעים לחטיבות הביניים באמצעות משחקי שאלות ותשובות. השאלות מלוות בקישורים למולטימדיה (כגון תמונות, סרטונים והדמיות) המסייעים בהבנת החומר, והתשובות מלוות בהסברים מפורטים. המערכת מציעה מאגר גדול של משימות ושאלות המותאמות באופן מלא לתכנית הלימודים. עיקר השימוש מיועד לעבודת התלמידים בביתם כשיעורי בית או לצורך הכנה לבחינות, ועם זאת, ניתן בהחלט להשתמש במערכת גם ללימוד בכיתה, עם מקרן, או בכיתת מחשבים. דו"חות מפורטים וכלי בקרה מאפשרים למורה לעקוב אחר ביצוע המשימות ואחר מידת ההצלחה או הקושי של התלמידים.
הלמידה מתנהלת באווירה משחקית, מלווה בחיזוקים רבים, ולכן מעודדת את התלמידים וממריצה את התרגול. הם יכולים לשוב ולתרגל עוד ועוד כדי לשפר את הניקוד שלהם, ולהחליט מתי "לפרסם" את התוצאה ולהציגה למורה. ההתקדמות נעשית בקצב אישי ומאפשרת ללמוד בכל מקום ובכל עת, ולכן מתאימה גם לתלמידים החזקים וגם לתלמידים המתקשים בחומר.

לקראת בחינת המיצ"ב במדעים, הנערכת במחצית השנייה של כיתה ח', ייפתחו במערכת משימות מיוחדות המדמות את מגוון הנושאים במבחני המיצ"ב. משימות אלה יורכבו מכל נושאי הלימוד הנכללים במבחן ויכילו שאלות בעלות אופי דומה לשאלות המבחן, כולל טקסט אוריינות מדעית ושאלות חקר. תרגול באמצעות משימות אלה לקראת המיצ"ב מבטיח שיפור בהישגי התלמידים.
ניסיון העבר מלמד כי בתי ספר הנעזרים ב דע-לי לאורך שנת הלימודים מצליחים יותר במבחני המיצ"ב.

תהליך הרישום

ניתן להירשם למערכת בקלות: לחצו על "הרשמה" ומלאו את פרטיכם בטופס. תחילה תתבקשו לבחור עיר/יישוב, לאחר מכן את שם בית הספר, ולבסוף למלא פרטים אישיים. לאחר הרישום, מורים מתבקשים להגדיר את קבוצות לימוד המדעים בבית ספרם שעתידות להשתמש במערכת. ניתן להחליט שמורה אחד או רכז המדעים יגדיר את כל הכיתות או שכל מורה יגדיר את הכיתות שלו. חשוב לתת שמות מובנים לכיתות הלימוד: כאשר התלמידים נרשמים למערכת הם מתבקשים לבחור את כיתת הלימוד שהם שייכים לה. חשוב ששם כיתת הלימוד יהיה ברור להם, כדי שיבחרו בכיתה הנכונה. הגדרת כיתות הלימוד אינה תנאי לרישום. ניתן להירשם גם ללא הגדרת כיתות, ולבצע את הגדרת הכיתות או את השיוך לכיתה בשלב מאוחר יותר. במהלך תהליך הרישום תתבקשו לבחור שם משתמש וסיסמה – זכרו אותם לצורך כניסות עתידיות למערכת.